Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Polman Stadion
Verkrampt Ajax met moeite langs Heracles
Jimmy Wouters

Ajax blijft een ploeg met vele gezichten. Terwijl de ploeg het in Europa niet slecht doet, blijven de Amsterdammers in de eigen competitie knoeien. Ajax speelde slecht, maar won toch, zij het erg moeizaam, met 1-3 in Almelo.

Heracles had de wedstrijd van het begin af aan strak in handen. De thuisploeg kreeg wat kansjes via een bedrijvige Hirayama. Na 19 minuten spelen werd de werklust van Heracles beloond. Op aangeven van Nurmela bracht Sluijter zijn team op voorsprong. Heracles bleef vervolgens aardig voetballen, terwijl Ajax geen poot aan de grond kreeg. Iets voorbij het halfuur kwamen de bezoekers dan voor de eerste keer de neus aan het venster steken, maar de kans was niet aan Rosenberg besteed. Vlak voor rust kwamen de Ajacieden dan geheel onverwacht langszij via een treffer van Klaas-Jan Huntelaar.

Tijdens de tweede helft kwam Ajax beter in het spel, waardoor de partij meer in evenwicht kwam te liggen. Beide ploeg kregen nog wat kansen, maar een doelpunt leek er niet in te zitten. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Charisteas schoot eerst nog op de paal, maar de jonge Timisela was goed gevolgd en schoot de 1-2 tegen de netten. In blessuretijd dikte Babel de score nog aan tot 1-3. [AN]