Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade du VĂ©lodrome
Marseille doet uitstekende zaak

Marseille heeft een uitstekende zaak gedaan in de Franse competitie. De Zuid-Fransen versloegen Nice met 1-0 en zagen eerder in het weekend slechts twee van de zes hoger geklasseerde teams de drie punten pakken. Lille en Auxerre wonnen, PSG en Bordeaux behaalden een gelijkspel en leider Lyon en Le Mans gingen op eigen veld onderuit.

Zowel Marseille als de bezoekers uit Nice begonnen de wedstrijd erg aanvaller. Na een verdedigend foutje van Meité kreeg David Bellion de eerste kans van de wedstrijd, maar de ex-aanvaller van Manchester United kreeg de bal niet achter Fabien Barthez. Bijna elke aanval zaaide paniek in de verdediging van de tegenstrever, maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

Marseille kwam het best uit de kleedkamer en kreeg enkele mooie kansen, maar scoren leek niet te lukken. Even na het uur werd het dan toch 1-0. RibĂ©ry wilde een een-twee opzetten met Pagis, maar ploegmaat Maoulida ging met de bal aan de haal en maakte er met een gekruist schot 1-0 van. Deruda, die tien minuten voor tijd zijn debuut mocht maken bij Marseille, werd net voor het einde van de partij nog uitgesloten na een gevaarlijke tackle.

Nice kon de derby in het Stade VĂ©lodrome al niet meer winnen sinds het seizoen 1976-1977 en ging ook nu weer de boot in. Net als de heenwedstrijd eindigde het op 1-0 in het voordeel van Marseille.

Marseille sluit zo een mooie week af na kwalificatie in de Uefa Cup. Het lijkt voorbereid op de topper tegen PSG van volgende week.