Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Son Moix Mallorca
Mallorca stunt tegen Real Madrid
Tonnelier Caroline

Het noodlijdende Real Mallorca heeft voor een verrassing van formaat gezorgd door de sterren van Real Madrid met een 2-1 nederlaag naar huis te sturen.  Toen Ramos in de eerste helft de bezoekers op voorsprong bracht, gaf niemand nog een cent voor de kansen van de ploeg uit de Balearen.  Toch behaalden de eilandbewoners alsnog een niet onverdiende overwinning dankzij twee treffers in de tweede helft.

Real-coach Lopez Caro koos verrassend voor Raúl Bravo als vervanger van de geblesseerde Woodgate.  Voor Mallorca-coach Manzano betekende deze partij een eerste grote test na de overwinning van vorige week tegen concurrent Málaga.  Real Madrid had het moeilijk om zijn wil op te leggen aan een gemotiveerd Mallorca en we kregen een weinig aantrekkelijk begin van de partij.  Bij de eerste grote kans was het wel al meteen raak.  Verdediger Sergio Ramos kopte een vrije trap van Beckham tegen de netten.  Ook na het openingsdoelpunt bleef het een saai kijkstuk en het was zelfs wachten tot de 40e minuut alvorens Mallorca voor het eerst een bal tussen de palen mikte.  Casillas had geen problemen met de poging van Arango

Kort na de rust kwam de gelijkmaker er dan toch.  Sergio Ramos beging een strafschopfout op Tuni en aanwinst Pisculichi zette de penalty om.  Lopez Caro probeerde met drie wissels het tij nog te doen keren, maar het liep zelfs nog helemaal fout voor de Madrilenen.  Op aangeven van een sterke Basinas zorgde Arango voor de 2-1 eindstand.  Cassano kreeg nog een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar zijn schot strandde op het doelkader.  Voor Real Mallorca was het maar liefst vier maanden geleden dat het nog eens winst voor eigen publiek mocht vieren.  Real Madrid ziet Barcelona opnieuw verder uitlopen en moet het volgende week opnemen tegen buur en ploeg in vorm Atlético.