Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Roda kan niet winnen in Utrecht
Jimmy Wouters

Utrecht heeft een uitstekende zaak gedaan met het oog op de felbegeerde vijfde stek. De mannen van Foeke Booy versloegen in de eigen Galgenwaard Roda JC met 2-1. Meteen de eerste thuisoverwinning sinds november 2005.

De thuisploeg was vooral in de openingsfase erg sterk en doeltreffend. Van den Bergh opende al heel snel de score (na amper zes minuten), waardoor Utrecht de partij vanuit een zetel kon beginnen. De Domstedelingen bleven de betere ploeg en niet geheel onlogisch kwam de thuisploeg via Ramzi op 2-0. Vlak voor rust zorgde Van Dijk voor de aansluitingstreffer, waardoor de Limburgers nog konden open op meer.

In die tweede periode trok de ploeg uit Kerkrade dan ook ten aanval. De bezoekers hadden duidelijk meer balbezit maar toch bleef de verdiende gelijkmaker uit. [AN]