Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Mestalla
Puntenverlies voor Valencia en Villarreal
Tonnelier Caroline

Titelkandidaat Valencia is er op eigen veld niet in geslaagd afstand te nemen van Getafe.  De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel.  Buur Villarreal behaalde bij Athletic Bilbao hetzelfde resultaat.  De Basken kwamen zelfs nog het dichtst bij de overwinning, maar slaagden er zelfs vanop 11 meter niet in de netten een tweede keer te doen trillen.

Valencia-Getafe 1-1

Valencia was tegen Getafe constant de betere ploeg, maar de bezoekende doelman Luis Garçia hield in de eerste helft alles uit zijn doel.  Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld.  Valencia domineerde, Getafe verdedigde en rekende op Luis Garçia en op de tegenaanval.  Toen Matellán in de 65e minuut tegen een tweede gele kaart aankeek, leek het bijzonder moeilijk te gaan worden voor Getafe.  De thuisploeg ging nu nog feller op zoek naar de overwinning en kwam in de 77e minuut dan ook verdiend op voorsprong.  Het was Navarro die er uiteindelijk toch in slaagde Luis Garçia te verslaan.  Het protest van Getafe wegens een voorafgaande fout van Regueiro baatte niet.  De overwinning leek binnen voor Valencia, maar daar besliste Nano anders over.  De invaller profiteerde van een misverstand in de verdediging van Valencia om alsnog een (onverdiend) gelijkspel uit de brand te slepen.

Athletic-Villarreal 1-1

Villarreal kwam op het veld van degradatiekandidaat Athletic Bilbao niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  De bezoekers konden opnieuw geen beroep doen op Riquelme en blijven het moeilijk hebben om zonder hem hun tegenstanders in de problemen te brengen.  Beide teams kregen wel een resem kansen, maar faalden bij de afwerking.  Vooral Forlán miste heel wat kansen.  Kort voor de rust opende Aduritz dan toch de score.  Twee minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht toen Forlán toch eens de weg naar de netten vond.  In de tweede helft kregen we hetzelfde scenario.  Vooral Athletic kwam nog dicht bij de overwinning, maar zelfs vanop de strafschopstip slaagden de Basken er niet in te scoren.  De wedstrijd, die werd voorafgegaan door een eerbetoon aan El gran Zarra, eindigde dan ook op een teleurstellende 1-1.