Speeldag: Speeldag 27
Stadion: DSB Stadion
AZ wint met Huysegems in NEC
Philippe Crols

Speeldag 27 in Nederland werd op vrijdagavond geopend door NEC en AZ. De Alkmaarders verloren hun voorbije twee competitiewedstrijden, maar wisten in Nijmegen toch terug aan te knopen met een overwinning. Het werd 0-2.

AZ moest voor de wedstrijd tegen NEC heel wat basisspelers missen. Zo waren Perez, Van Galen, Landzaat en Arveladze er niet bij. Positief nieuws was dat voor Rode Duivel Stein Huysegems die zo nog eens aan de aftrap stond en meteen ook de negentig minuten zou volmaken. Beide ploegen maakten er echter maar een matige partij van. De ploeg van Van Gaal wilde enkel en alleen de drie punten en mooi voetbal moest daar niet noodzakelijk mee gepaard gaan.

Net na rust telden de bezoekers de thuisploeg in vijf minuten helemaal uit. Twee minuten na rust bediende Huysegems Medunjanin en die opende de score. Amper twee minuten later was de verdubbeling van de score al een feit. Doelpuntenmaker Medunjanin gaf dit keer de assist en het was Koevermans die de 0-2-eindstand op het bord mocht schieten.

AZ blijft uiteraard derde en komt voorlopig tot op een punt van Feyenoord. PSV heeft al acht punten meer dan de Alkmaarders. NEC van zijn kant blijft ook na deze speeldag sowieso achtste, maar mist wel aansluiting met de sub-top.