Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Gelredome
Roda wint in Gelredome
Jimmy Wouters

Roda JC heeft de dromen van Vitesse om deel te nemen aan de play-offs de grond in geboord. De Limburgers gingen immers in Arnhem met 1-3 winnen, waardoor Vitesse uitgeteld is voor de strijd om een Europees ticket.

De Arnhemmers begonnen redelijk aan de wedstrijd en namen het initiatief in handen. Roda keek de kat wat uit de boom, maar kwam er zelf maar zelden uit. Vitesse kwam dan ook niet onlogisch op voorsprong. De ploeg moest wel tot vlak voor rust wachten op die openingsgoal. Debutant Blondelle kopte uit een corner de 1-0 op het bord. Toch ging Vitesse niet met een voorsprong rusten. Met een fantastische vrije trap bracht Simon Cziommer zijn ploeg langszij.

Ook in de tweede helft was Vitesse de betere ploeg. De ploeg slaagde er echter niet in om de gecreĆ«erde kansen te verzilveren. Nadat Blondelle na 70 minuten spelen een rood karton te zien kreeg, kantelde de wedstrijd. Roda kwam nu opzetten, maar het bleef tot in de slotfase duren alvorens de Limburgers op voorsprong kwamen. Bodor schoot binnen na een snel genomen vrije trap. Vitesse trok vervolgens ten aanval, maar na een snelle tegenaanval besliste Bodor de partij. [AN]