Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Willem II Stadion
Willem II vernedert nummer vijf
Jimmy Wouters

Willem II heeft zaterdagavond brandhout gemaakt van een bijzonder zwak FC Groningen. De Noorderlingen moesten met een beschamende 5-0 Brabant verlaten.

Willem II was doorlopend de betere ploeg, terwijl Groningen inspiratieloos ronddoolde. De ploeg was in feite een schim van hetgeen ze normaal is. Willem II kreeg dan ook de betere kansen. Op het halfuur kwam de ploeg dan verdiend op voorsprong via José Valencia. De thuisploeg bleef aanvallen en speelde enkele aardige kansen bij mekaar, maar toch stond het wonderwel pas 1-0 bij de rust.

In het eerste kwartier na de pauze verpletterde Willem II Groningen. In amper tien minuten spelen liep de ploeg van 1-0 naar 5-0 uit. De grote man was Anouar Hadouir. Eerst zorgde hij zelf voor de 2-0 om luttele minuten later Nuelson Wau de 3-0 aan te bieden. Ook Dembele speelde een hoofdrol. Op zijn aangeven scoorde Redan, en twee minuten later tekende hij voor de 5-0 eindscore. [AN]