Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax straft Sparta af
Jimmy Wouters

Ajax heeft met het oog op de topper van komende week tegen PSV een overtuigende zege geboekt. In de eigen Amsterdam ArenA werd Sparta met droge 6-0 cijfers afgetroefd.

Zoals de cijfers al aantonen was Ajax duidelijk de betere van een zwak Sparta. Al na 62 minuten spelen stond de einduitslag op het bord.

Al na vijf minuten spelen stonden de Amsterdammers op voorsprong. Met een mooi stiftertje versloeg Boukhari doelman Ponk. Amper tien minuten later kon Boukhari weer juichen. De door het thuispubliek geviseerde speler velengde immers een kopbal van Vermaelen in doel. Ajax bleef de aanval zoeken en vijf minuten voor het rustsignaal mocht ook Klaas-Jan Huntelaar zijn treffer meepikken.

Na de pauze ging de thuisploeg gewoon op haar elan verder en stond Sparta-keeper Ponk in een schiettent. In de 53e minuut kopte Vermaelen raak uit een voorzet van Markus Rosenberg en drie minuten later gleed Huntelaar van dichtbij een voorzet van dezelfde Rosenberg binnen. Het laatste hoogtepunt van de partij was op het uur te bezichtigen. Met een prachtige vrije trap zorgde Huntelaar voor de 6-0 eindcijfers. [AN]