Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard verslaat Gent in ware cupmatch
Steven Bologne

Standard had in eigen huis een 2-1 achterstand weg te werken tegen AA Gent. Het werd een ware cupmatch waarin AA Gent tweemaal kon scoren, maar toch het onderspit moest delven. Mohammed Tchite werd de held van de avond met drie doelpunten.

Standard trachtte op een zware grasmat meteen het heft in handen te nemen, AA Gent loerde op de tegenaanval en kreeg zo in het openingskwartier de beste kans. Christophe Grégoire stuurde Wouter Vrancken diep, die het leder maar nipt naast legde. Na wat halve kansen voor Standard viel het doelpunt aan de overzijde. Een prima actie van Davy De Beule, die leverde in bij Dominic Foley en die gaf Vedran Runje het nakijken; 0-1. Standard even van slag maar het kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte. Oguchi Onyewu lanceerde Mohammed Tchite, die leek de kans aanvankelijk te verprutsen maar kapte zich alsnog vrij en besloot in de korte hoek binnen; 1-1. De vlam schoot opnieuw in de pan maar voor de pauze kon Standard niet meer scoren. Pittig detail, Standard diende voor de rust noodgedwongen twee vervangingen door te voeren, Jorge Costa en Igor De Camargo dienden beide geblesseerd vervangen te worden.

Standard trok de lijn in de tweede helft door, maar opnieuw was daar AA Gent dat Sclessin het zwijgen oplegde. Runje en De Beule botsten bij een voorzet tegen elkaar, de bal verdween via de voet van Mohamed Sarr in doel; 1-2. Wie dacht dat Standard nu definitief uitgeteld was kwam bedrogen uit. Zes minuten later trapte Dario Smoje de bal ongelukkig op de rug van Sandy Martens, Tchite kwam zo vlak voor Herpoel in balbezit en knalde de gelijkmaker binnen; 2-2. AA Gent even van slag en daar profiteerde Standard optimaal van. Milan Rapaic bediende Tchite, die zijn derde doelpunt van de avond binnenprikte; 3-2. Sclessin geloofde er weer in en de druk bleef op de ketel. Een hoekschop van Standard raakte niet weg voor het doel van Gent, Onyewu schoot het leder over de doellijn maar kreeg de goal niet gevalideerd. Standard voelde zich benadeeld maar bleef op zoek gaan naar het doelpunt voor de kwalificatie. Tien minuten voor tijd besloot Allaerts zijn misser van enkele minuten eerder ongedaan te maken en kende Standard een strafschop toe na een duik van Sergio Conceiçao. Milan Rapaic miste de elfmeter maar kon de rebound wel binnentrappen; 4-2. Gerechtigheid voor Standard, nu diende AA Gent weer te komen en zo geschiedde. Zephirin Zoko miste zijn schot en Runje redde op de doellijn een kopbal van Vrancken. De allerbeste kans viel diep in blessuretijd, Nebosja Pavlovic trapte de bal voorbij een geklopte Runje, Sarr moest zijn doelman op de lijn bijstaan en zo bleef het 4-2.

Standard nam verdiend de maat van een niet aflatend AA Gent en gaat zo naar de halve finales van de Beker van België. In die halve finales komen de Rouches tegenover Zulte Waregem te staan. [AN]