Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers voetballen Kilmarnock van de mat
Ruben Claesen

Na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League bij Villarreal hebben de blauw-witten vandaag getoond dat ze het voetballen niet verleerd zijn. Met Thomas Buffel voor de volle negentig minuten in de basis overklaste het Kilmarnock met 4-0.

Al na acht minuten bediende een sterk spelende Buffel Boyd, maar hij kon net niet goed bij de bal. Vijf minuten later was het wel raak. Diezelfde Boyd trapte zijn ex-ploeg op achterstand: 1-0. Het was uiteindelijk lang wachten op de 2-0, omdat Boyd en Ferguson verzuimden te scoren. Twintig minuten voor tijd was het dan toch prijs, toen Julien Rodriguez zijn eerste voor The Gers kon binnenkoppen. Kilmarnock kreeg werkelijk niks klaar, het kon Waterreus op geen enkele manier bedreigen. Tot overmaat van ramp werd keeper Combe vijf minuten voor tijd ook nog eens uitgesloten, toen hij Lovenkrands in het strafschopgebied onderuithaalde. Rood voor Combe, Prso trapte de penalty en scoorde ook: 3-0. En nog was het niet gedaan, want twee minuten later kon Lovenkrands de 4-0-eindcijfers op bord het trappen. Een verdiende overwinning voor de Rangers, die nu met achttien punten achterstand op leider Celtic op de derde plaats staan. Celtic moet morgen nog wel spelen, op het veld van Hibernian.

Rangers: Waterreus, Hutton, Murray, Kyrgiakos, Rodriguez, Buffel, Ferguson (Ricksen ‘85), Burke (Novo ‘73), Hemdani, Kris Boyd (Lovenkrands ‘66), Prso. Subs Not Used: Klos, Andrews, Namouchi, Smith.

Kilmarnock: Combe, Wilson (Lilley ‘23), Hay, Ford, Wright, Invincibile (McDonald ‘82), Fowler, Johnston, Di Giacomo, Nish (Campbell ‘80), Naismith. Subs Not Used: Smith, Locke, Leven, Bell.

Doelpunten: Kris Boyd 13, Rodriguez 71, Prso 85 pen, Lovenkrands 87.