Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Tien Spartanen pakken een punt
Jimmy Wouters

Roda JC heeft zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam knoeiwerk afgeleverd. De ploeg van trainer Stevens speelde een van zijn slechtste thuisduels van het seizoen. Zo konden de Limburgers geen afstand nemen van tien Kasteelheren.

Roda JC slaagde er voor rust niet in om Sparta onder druk te zetten. Door het veelvuldig balverlies op het middenveld slaagde de ploeg er niet in om de bezoekende defensie onder druk te zetten. Door het erbarmelijke Limburgse spel kwam Sparta nooit in de problemen. Beide teams creƫerden nauwelijks kansen, waardoor een 0-0 ruststand geheel logisch was.

Na de rust moest Sparta al snel met tien man verder. Zo moest de centrale verdediger Schenkel al na twee minuten met zijn tweede gele kaart vertrekken. Roda kwam opzetten en met een prachtig afstandsschot van Cziommer kwam de ploeg dan ook op voorsprong. Roda bleef echter knoeien, waardoor Sparta in de partij kwam. Na slecht verdedigen bij Roda zorgde Gudde uiteindelijk voor de 1-1. Roda probeerde het nog, maar speelde te onnauwkeurig om nog maar te kunnen dromen van de overwinning. [AN]