Speeldag: Speeldag 28
Stadion: De Kuip
Feyenoord verliest kostbare punten
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft zondagmiddag in de eigen Kuip dure punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. De Rotterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

Feyenoord had de wedstrijd echter nooit of te nimmer uit handen mogen geven. Alleen al gedurende de eerste helft speelde het spel zich constant af in en rond de zestien van de Waalwijkenaren. Feyenoord creĆ«erde kans na kans, maar de aanvallers Dirk Kuyt, Salomon Kalou en Jonathan de Guzman wisten het doel maar niet staan. Toch moet gezegd worden dat RKC-doelman van Dijk een schitterende partij keepte.
Na ruim een half uur was het dan toch raak voor Feyenoord. De ploeg uit Rotterdam-Zuid had echter wel een eigen doelpunt van Patrick van Diemen nodig om de score te openen.

In de tweede helft ging Feyenoord gewoon op zijn elan door. De ploeg kreeg een legio aan kansen, maar vooral Kuyt, Castelen en Kalou lieten het afweten. RKC probeerde eigenlijk niet meer dan de schade te bepereken. Verrassend genoeg kwamen de bezoekers in de 86ste minuut nog langszij. De bal viel pardoes voor de voeten van invaller Ruud Berger, die vervolgens Maikel Aerts met een volley versloeg. [AN]