Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht doet gouden zaken
Jimmy Wouters

FC Utrecht heeft vanmiddag in de eigen Galgenwaard gouden zaken gedaan met het oog op plaats vijf. De Domstedelingen versloegen Heerenveen met 2-0.

De eerste helft had bijzonder weining om het lijf. Beide teams hadden teveel schrik voor een tegentreffer, waardoor er nauwelijks voor de aanval gekozen werd.

Na de pauze veranderde die instelling gelukkig. Utrecht begon wat meer aan aanvallen te denken en kreeg ook de betere kansjes. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg dan toch op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Van den Bergh kopte Nelisse zijn team op voorsprong. Heerenveen reageerde, en kreeg ook een reeks aardige kansen. Geen enkele werd echter benut, waardoor Fortuné in blessuretijd het lot van Heerenveen definitief kon beslechten. [AN]