Competitie: Nederlandse Eredivisie
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Schollen verspeelt dure punten

NAC Breda heeft vrijdagavond twee kostbare punten verloren in de strijd om het behoud. De Brabanders stonden in de slotfase nog een Arnhemse treffer toe waardoor de eindstand op 2-2 kwam.

Het was Vitesse dat het beste aan de wedstrijd begon. Na amper vijf minuten spelen zette Swerts zich op rechts knap door. Hij bediende Knopper die simpel voor de 0-1 kon zorgen. Nog binnen het kwartier kwam de thuisploeg langszij. Vitesse-verdediger Dingsdag ging gruwelijk in de fout en Leonardo nam het cadeautje in dank aan. Het was vervolgens een aantrekkelijke wedstrijd, met twee aanvallend denkende elftallen. Na die vroege treffers bleven beide teams de aanval zoeken, maar doelpunten leverde dat niet meer op.

Onmiddellijk na rust maakte de Braziliaan Leonardo er verdiend 2-1 van, na een fraaie opgezette aanval. De thuisploeg had immers een spervuur aan kansen onbenut gelaten. Op het uur moest Vitesse zelfs met tien man verder nadat Dingsdag na een ongelukkig duel de rode kaart te zien kreeg. De wedstrijd leek nu helemaal gespeeld te zijn, maar in de tumultueuze slotfase kantelde de partij alsnog.  Vitesse kreeg via Janssen en Knopper nog twee reuzekansen, de ploeg kon pas scoren via van der Schaaf na een ongelukkige tussenkomst van doelman Schollen. [AN