Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Zuiderpark
ADO Den Haag sprokkelt punt
Jimmy Wouters

ADO Den Haag heeft aan het thuisduel tegen Roda JC een puntje overgehouden. In een vrij aardig duel namen beide teams één helft voor hun rekening waardoor 1-1 gerechtvaardigd was.

In de eerste helft ging het spelbeeld aanvankelijk gelijk op en neer. Toch hadden de Limburgers veruit de meeste en beste kansen. Enkel door het mistasten van de Roda-spitsen Cristiano en Sergio bleef ADO in de wedstrijd. Na 25 minuten spelen kwamen de bezoekers dan verdiend op voorsprong. Met een prachtige lange pass bediende Kah Sonko en die aarzelde niet. Roda bleef vervolgens baas, maar zag geen enkele kans meer benut worden.

In de tweede periode kwam ADO opzetten. De Hagenaars kregen enkele uitstekende kansen, maar het bleef tot in de 68e minuut wachten alvorens Rankovic met een strak schot de score gelijk trok. In de slotfase kreeg ADO via  Den Ouden en Mols nog twee goede kansen, maar een treffer zat er niet meer in. [AN]