Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi klopt Lokeren in slotfase
Anthony Van der Planken

Charleroi heeft zaterdagavond thuis afstand genomen van Lokeren. De Karolo's wonnen met 3-1, maar de zege kwam wel pas in de slotfase tot stand.

Lokeren startte uitstekend aan de wedstrijd en kwam na een klein kwartier op voorsprong. Kristinsson scoorde in de kluts de 0-1. Lang duurde het Lokerse feestje echter niet want amper vijf minuten later bracht Sterchele de thuisploeg langszij. De kwieke aanvaller scoorde in de rebound nadat Orlando op de paal had getrapt.
Diezelfde Orlando was een goede tien minuten later erg dicht bij de 2-1. De aanvaller zag zijn inzet gestuit worden door een andermaal uitstekende Milojevic. Twee minuten later was Sterchele er nog dichter bij, zijn poging belandde op de paal. Charleroi verdiende nu zeker een voorsprong, maar toch stond het bij de rust nog steeds 0-0.

Ook na de rust was Charleroi de betere ploeg. Toch duurde het betrekkelijk lang eer de Karolo's konden scoren. Uiteindelijk kwam de verdiende 2-1 er een goede tien minuten voor tijd. De ingevallen Akgul wist eindelijk Milojevic te verschalken.
Toch werden het nog bange minuten voor Charleroi. Drie minuten voor affluiten leek Bouchouari de gelijkmaker te scoren, maar zijn inzet belandde op de lat. Camus toonde in blessuretijd hoe het wel moest en legde de 3-1 tegen de netten. Een verdiende zege voor Charleroi, dat zo naar de negende plaats klimt. Lokeren staat één plaatsje hoger.