Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Polman Stadion
Nacompetitie dreigt voor Willem II
Jimmy Wouters

Willem II heeft de laatste reële mogelijkheid om de nacompetitie te ontlopen laten liggen. Tegen de rechtstreekse concurrent Heracles Almelo werd namelijk met 1-0 verloren, waardoor het verschil tussen de twee clubs oploopt tot tien punten.

De nederlaag zal hard aankomen bij de Brabanders die de laatste tijd aan een heropstanding bezig waren. Al vrij vroeg in de wedstrijd waren ze al op achtervolgen aangewezen. Al na enkele minuten spelen bediende Tanghe Nurmela en met een puntertje zette hij zijn team op voorsprong. Willem II was van slag en slaagde er voor de rust niet in om een degelijke aanval op te zetten.

Willem II herpakte zich in de tweede periode, waardoor er eindelijk wat te beleven viel. Willem II zocht de aanval, maar echt gevaarlijk was het niet. Enkel Augustien zorgde voor wat gevaar. In een spannende slotfase kopte Tamerus nog voor Heracles op de lat en kreeg Willem II-verdediger Van der Struijk nog rood voor het neerhalen van de doorgebroken Sluijter. [AN]