Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jules Ottenstadion
Boussoufa verdeelt en heerst
Ruben Verhaeghe

AA Gent won zondagavond in de schijn van een zakkende avondzon met het kleinste verschil van Sint-Truiden. Davy De Beule scoorde in een zwakke wedstrijd de winnende treffer.

De Kanaries kwamen in de eerste helft bleek voor de dag. Van de ploeg die vorige week Anderlecht een 3-0 om de oren gaf, was nog weinig te merken. Zowel bij de bezoekers als bij De Buffalo’s werd het spel gekenmerkt door veel onzorgvuldigheden: passen die volledig de mist in gingen, truitje-trek, ... Dario Smoje zorgde voor een absoluut dieptepunt in de eerste helft. Mbark Boussoufa lokte een fout uit van Nicky Hayen waarna de Kroaat de strafschop vakkundig over trapte. STVV ontsnapte zo aan een vroege achterstand. Niet voor lang echter. Boussoufa leverde de perfecte assist af voor De Beule, die helemaal vrij stond. De Beule schoot de bal onhoudbaar voorbij doelman Deelkens tegen de netten, voor Boussoufa betekende het zijn zeventiende assist dit seizoen. De bezoekers konden enkel de laatste vijf minuten van de eerste helft wat druk plaatsen maar de stand bleef 1-0.

Na de rust kwamen de Kanaries beter voor de dag. Het middenveld was nu in hun handen. Dat zorgde voor meer evenwicht in de match. Toch konden ze Herpoel amper bedreigen en de schaarse kansen die ze kregen, leverden niks op. Marco Nys kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker met een kanonschot vanop 25 meter. Een combinatie tussen Vrancken en Boussoufa zorgde bijna nog voor de 2-0 maar Deelkens redde knap. Ondanks een zwakke vertoning won Gent toch met 1-0.

De beste speler bij AA Gent was ongetwijfeld Boussoufa. Centraal voorin, op de linker- of de rechterflank, op elke positie had de Truiense verdediging met hem de handen vol. De Nederlander dolde vooral in de eerste helft over het veld. Zowat elke bal van AA Gent ging richting Boussoufa. Helaas duurde het vaak te lang voor hij een aanspeelpunt kon vinden. Technische hoogstandjes ten spijt, moest hij voorin vaak op steun wachten. In de tweede helft was hij iets minder nadrukkelijk aanwezig. Voor een schwalbe kreeg hij van scheidsrechter Vermeirsch echter een gele kaart. Dat betekent dat Boussoufa er volgende week tegen Beveren niet bij is.

AA Gent staat na deze bescheiden zege naast Racing Genk op de vijfde plaats in de Jupiler Liga. Sint-Truiden ziet het degradatiespook steeds nadrukkelijker opduiken. De Limburgers tellen nog maar twee punten meer dan hekkensluiter La Louvière. [AN]