Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Vast en goed stadion
RBC pakt nog eens een puntje
Jimmy Wouters

RBC Roosendaal heeft er dan toch nog een puntje bij. De Roosendalers hielden in eigen stadion het goed draaiende FC Twente op 1-1. En daar mag Twente nog dik tevreden mee zijn.

RBC begon sterk aan de wedstrijd en scoorde al na nauwelijks zes minuten spelen. De ploeg creëerde vrijwel onmiddellijk een groot aantal kansen alvorens Ebrima Sillah met een raak schot doelman Pasveer het nakijken gaf. Vervolgens liet RBC het tempo zakken en kwam Twente wat beter in het spel. Toch speelden de Tukkers geen echte kansen bij mekaar.

Vermits de thuisploeg niet probeerde naar een 2-0 voorsprong te counteren, kon Twente blijven hopen op een puntje. Zonder overleg probeerden de bezoekers nog langszij te komen, maar kansen creëerden ze nauwelijks. Vijf minuten voor affluiten kwam er dan toch een doelpunt uit de lucht vallen. De bal viel pardoes voor de voeten van Bakircioglu. Die aarzelde niet en schoot de 1-1 eindcijfers op de bordjes. [AN]