Speeldag: Speeldag 30
Stadion: De Kuip
Feyenoord in Kuip verslagen door ADO
Jimmy Wouters

Feyenoord heeft voor de tweede week op rij verloren. Nadat de Rotterdammers vorig weekend met 1-0 gingen verliezen bij AZ, was vandaag ADO Den Haag met 0-2 te sterk.

Eerder dit seizoen won ADO in het eigen Zuiderpark al eens van Feyenoord en de Hagenaars moeten aan die wedstrijd gedacht hebben. De ploeg ging goed van start, maar creëerde nauwelijks doelgevaar. Gaandeweg de eerste periode nam Feyenoord dan het initiatief over, maar het waren toch de bezoekers die acht minuten voor tijd op voorsprong kwamen. Doelman Maikel Aerts verkeek zich op het schot van Kolkka, waardoor ADO met 0-1 kon gaan rusten.

Na de pauze bracht Erwin Koeman Pierre van Hooijdonk en Salomon Kalou in zijn ploeg. Maar ook die zet resulteerde niet in meer aanvallende impulsen. Feyenoord probeerde het wel, maar strandde telkens op de stugge Haagse defensie. Op de counter waren de bezoekers zelfs nog het gevaarlijkst. Ruim twintig minuten voor tijd passeerde Kolkka op één van die tegenaanvallen Aerts voor de tweede keer.

Dankzij de overwinning staat ADO Den Haag nu dertiende in de Eredivsie. De ploeg van Frans Adelaar heeft nu drie punten voorsprong op de nummer zestien Sparta Rotterdam. Voor Erwin Koeman en zijn mannen breken er roerige tijden aan. Uit de laatste drie wedstrijden werd slechts één schamel puntje gehaald. Dit 'vormverlies' komt met het oog op de play-offs niet op een welkom moment. [AN]