Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Santiago Bernabeu
Ronaldo palmt Bernabéu weer in
Dave Sentobin

Ronaldo kreeg gisteren na 77 minuten een applausvervanging van coach López Caro. De Braziliaan kon na een mindere periode nog eens schitteren in het Berbabéu-stadion. Ronie scoorde de 2-0 en etaleerde net voor rust zijn technische suprematie en zijn snelheid met een geweldige actie. De Madrilenen wonnen de partij gemakkelijk met 4-0 van een ontstellend zwak Deportivo La Coruña. Real lijkt een week voor de klassieker in Camp Nou opnieuw in vorm.

De Koninklijke kwam vrij gemakkelijk op voorsprong na een ongelukkige owngoal. Héctor liep al na vier minuten de voorzet van Beckham in eigen doel. Een klein half uur later stond het al 2-0. Ronaldo stond op de juiste plaats na een gemeten voorzet van zijn landgenoot Roberto Carlos. Even later kwam dan hét moment van Ronie, die de Spanjaarden al jaren el gordo (dikkerdje) noemen. De Braziliaanse spits vertrok van op zo’n dertig meter van het doel van Molina. Hij ging vier verdedigers voorbij: Coloccini, Sergio, César en Héctor. Ronaldo kwam echter net de kort om de keeper van de bezoekers nog te verslaan. Deportivo kon enkel dreigen via Diego Tristán en Víctor. Hun pogingen waren echter geen bedreiging voor doelman Casillas.

In de tweede helft kopte de jonge verdediger Sergio Ramos Real op een veilige 3-0 voorsprong. De gemeten voorzet kwam alweer van de Engelsman Beckham. Een kwartier voor tijd kreeg Ronaldo zijn verdiende applausvervanging. Hij scoorde niet alleen zijn tweede doelpunt in twee wedstrijden, hij was ook aanwezig in verdedigende acties. De Braziliaan werd wel eens verweten enkel aanvallende taken uit te voeren. Zijn vervanger was de Italiaan Cassano. Het was misschien de eerste staande ovatie in Bernabéu na de demonstratie van Barça-speler Ronaldinho in het Madrileense stadion. Vijf minuten voor tijd schoot Baptista een vrije trap bijna vanuit stand net onder de deklat. Real won verdiend met 4-0 van een matig tot zwak Deportivo.

De mannen van López Caro lijken dus duidelijk hun draai teruggevonden te hebben. Het uitstekende vormpeil kon op geen beter moment komen voor de al uitgebluste galácticos. Zaterdagavond spelen ze tegen aartsrivaal Barcelona. De sterren van Real bewijzen nu dus dat ze allesbehalve afgeschreven mogen worden. Ronaldo had net voor de partij nog in de media geroepen dat hij helemaal niet dik was. Zijn flitsende actie net voor rust gaf hem overschot van gelijk. Als Barça er zaterdag zin in heeft, kunnen we ons verwachten aan een heuse topper in Camp Nou.