Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Ruiz de Lopera
Betis aan het feest in derby
Tonnelier Caroline

Real Betis heeft zijn rotslecht seizoen heel wat extra kleur gegeven door vanavond de derby tegen rivaal en stadsgenoot Sevilla FC winnend af te sluiten.  De verdiblancos haalden het na een spannende wedstrijd met 2-1.  Robert vanop de strafschopstip en Varela zorgden voor de treffers voor de thuisploeg, Saviola was de bezoekende doelpuntenmaker.

Bij Real Betis keerde Assunçao na een lange afwezigheid wegens blessureleed terug in de basis.  Robert kreeg in de spits de voorkeur op Dani en Oscar LopĂ©z verdrong Luis FernandĂ©z opnieuw van de rechtsachter.  Weinig verrassingen bij Sevilla, waar Dragutinovic afwezig was wegens een blessure.  Saviola en KanoutĂ© vormden het spitsenduo.  Sevilla FC trok in de beginfase van de wedstrijd het initiatief meteen naar zich toe.  Een schot van Renato uit de tweede lijn ging over het doel van Contreras.  De thuisploeg herstelde het evenwicht snel, zonder onmiddellijk doelgevaar te kunnen creĂ«ren.  Na een tweede dubieuze fase in korte tijd in het strafschopgebied van Sevilla wees scheidsrechter Iturralde GonzalĂ©z naar de penaltystip.  Robert, die werd gepakt door David, zette de 11-meter zelf om.  De eerste helft verliep verder vrij evenwichtig, met een licht overwicht voor de bezoekers.  De gelijkmaker van Saviola iets voor het halfuur was dan ook niet onverdiend.  El Conejo trapte, weliswaar vanuit buitenspelpositie, in de rebound de 1-1 binnen na een kopbal van Puerta op de kruising.  In het vervolg van de eerste helft viel er betrekkelijk weinig doelgevaar te noteren.  Contreras moest toch attent zijn op een goeie mogelijkheid voor Saviola.  Het doelpunt net voor de rust aan de overkant viel dan ook uit de lucht.  Varela pakte uit met een schitterend afstandsschot en knalde de bal in de rechterbenedenhoek voorbij Palop.  Het Manuel Ruiz de Lopera-stadion stond opnieuw in vuur en vlam en ging vierend de rust in.

Sevilla-coach Juande Ramos bracht aan het begin van de tweede helft middenvelder Adriano in voor verdediger David.  Het was echter Betis dat de eerste mogelijkheid afdwong.  Palop had weinig moeite met de poging van Robert.  De bezoekers reageerden via alweer Saviola, maar Contreras was opnieuw bij de les.  Betis slaagde er verder vrij goed in de aanvallen van Sevilla op te vangen en kwam er zelf nog een paar keer gevaarlijk uit.  Vooral Joaquín dreigde nog een paar keer, maar doelman Palop hield de international tot twee keer toe van de geruststellende derde treffer.  Ook een kopbal van Edu werd gepareerd door de doelman.  De bezoekers konden daar ondanks hun overwicht weinig tegenover zetten.  In de slotfase was het toch nog even bibberen en beven voor de verdiblancos, die trapten naar alles wat een rood shirt droeg en in hun buurt kwam.  Dat leverde heel wat vrije trappen op in de blessuretijd, maar de bal wilde niet goed vallen voor Sevilla.  Bovendien sloot scheidsrechter Iturralde GonzalĂ©z de ogen voor een duidelijke strafschopfout van Edu op Saviola.  Betis bereikte het verlossende laatste fluitsignaal dan ook met een 2-1 voorsprong en mocht zich opmaken voor een lange feestnacht.  Bovendien doet het team van Serra Ferrer ook een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.  De beticos voeren nu het peloton van negen degradatiekandidaten aan en hebben hun lot dus helemaal in eigen handen.  Sevilla ziet Valencia opnieuw drie punten verder weglopen en heeft nu vier punten achterstand op de verhoopte vierde plek.