Speeldag: Speeldag 31
Stadion: DSB Stadion
AZ stelt feestje PSV even uit
Jimmy Wouters

AZ heeft het kampioenenfeestje van PSV nog even uitgesteld. De ploeg van Van Gaal versloeg dinsdagavond immers NAC Breda in de Alkmaarderhout met 3-2, waardoor PSV nog altijd niet zeker is van de landstitel.

In tegenstelling tot wat de supporters in de Hout gewoon zijn, begon AZ niet zinderend aan de partij. Dit kwam voornamelijk omdat Van Gaal sterkhouders als Timmer, ArveladzeLandzaat en Van Galen liet rusten met het oog op de play-offs. NAC hield in die eerste periode makkelijk stand ondanks enkele vrij grote kansen voor Koevermans en Huysegems. Toch kreeg NAC vlak voor rust via Slot een dot van een kans, maar Zwarthoed reageerde gepast.

Na de pauze barste de partij dan plots open. Tien minuten na rust opende NAC de score via Slot. Nauwelijks twee minuten later bracht Koevermans zijn team opnieuw langszij. Toen de bezoekers op het uur via Leonardo opnieuw op voorsprong kwamen, besloot Van Gaal te reageren. Hij bracht Perez en Arveladze in het team waardoor de wedstrijd alsnog kantelde. Met nog een treffer van Koevermans en eentje van Arveladze stelden de Alkmaarders de zege toch nog veilig. [AN]