Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi snoept Anderlecht punten af
Anthony Van der Planken

Anderlecht is er net niet in geslaagd om in Charleroi de drie punten mee te graaien. De competitieleider moest in de slotminuten alsnog een gelijkspel toestaan.

Nochtans kon de wedstrijd niet beter beginnen voor Anderlecht. Grégory Pujol, die door de afwezigheid van Mpenza, Wilhelmsson en Frutos in de basis mocht starten, profiteerde al na twee minuten van een defensieve blunder van Charleroi en verlengde een uitstekende bal van Vanderhaeghe in doel. Charleroi moest nu wel aanvallen, maar werd aanvankelijk tegengewerkt door het moeilijk bespeelbare veld. Na een goed kwartier creëerden de Karolo's dan toch hun eerste mogelijkheid. Dante pakte uit met een voorzetschot, Proto liet zich net niet vangen. Niet veel later kreeg Kraouche een uitstekende kans. De Karolo kopte een voorzet van Camus onbegrijpelijk over. Ook Brogno en Akgul kwamen ontzettend dicht bij een doelpunt, beiden misten een heel mooie mogelijkheid. De grootste kans was echter voor Anderlecht, waar Bart Goor een niet te missen voorzet van Serhat Akin naast doel duwde.

Vlak na de rust kwam Charleroi opnieuw heel dicht bij de gelijkmaker, maar Sterchele tikte de bal net naast. Ook Serebrennikov probeerde, zonder succes. Charleroi drukte Anderlecht even weg, maar slaagde er niet in gelijk te maken. De Karolo's bleven gedurende de hele tweede helft controleren, maar kwamen tien minuten voor tijd heel goed weg toen Bart Goor een uitstekende mogelijkheid op de paal mikte. Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker voor Charleroi er dan toch. De ingevallen Akpala nette in de slotminuten de 1-1 en kroonde zich zo tot de held van Charleroi. Anderlecht bleef verweesd achter en ziet door dit puntenverlies mogelijk Standard de leiding overnemen.