Speeldag: Speeldag 32
Stadion: El Sardinero Santander
Barça pakt punt op Santander
Ruben Claesen

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Barcelona niet kunnen winnen op het veld van Racing Santander. Alle doelpunten vielen in een boeiende eerste helft, een schril contrast met de tweede, die bij momenten niet om aan te zien was en waarin nauwelijks kansen te zien waren. Barça deed het zonder Ronaldinho, Oleguer en Messi, zij kregen een speeldag rust na het zware wedstrijdprogramma van de voorbije week.

Het regende hard in Santander, moeilijke omstandigheden dus om te voetballen, dacht men. Barcelona trok zich het minst aan van de storm, want Henrik Larsson stelde Aouate na tien minuten een eerste keer op de proef, de Santander-goalie moest een hoekschop toestaan. Het vervolg van de match was spectaculair. Er volgden maarliefst drie goals in nauwelijks vier minuten. Larsson bracht de bezoekers even na het kwartier eerst op voorsprong, hij rondde een schitterende collectieve actie af. Dan was het de beurt aan het thuisfront. Antoñito maakte van kortbij gelijk, Serrano glipte door de Catalaanse defensie en zette de thuisploeg op een 2-1-voorsprong. Barcelona moest dus op zoek naar de gelijkmaker, en dat lukte bij momenten aardig, door ondermeer 67% van het balbezit van de eerste helft op te eisen. Even na het halfuur verkeeg het de verdiende gelijkmaker. Via Deco en Giuly kwam Eto'o aan de bal, die koeltjes afwerkte. Bijna was het 2-3, maar Deco trof de paal.

De tweede helft was van een beduidend lager niveau dan de eerste. In eerste instantie controleerde Santander de wedstrijd, maar doelkansen kwamen daar niet echt uit voort. Barça had nog zin in een soort slotoffensief, maar ook daarin werden geen kansen afgedwongen. 2-2 zou het blijven, Barcelona is nog steeds dicht bij de landstitel, het heeft nu 11 punten voorsprong op het achtervolgingsduo Real Madrid-Valencia. Voor Santander is seizoen allerminst voorbij, het vecht nog tegen degradatie en staat maar 2 puntjes boven een degradatieplaats.