Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça komt stapje dichter bij landstitel
Dave Sentobin

Barcelona won vanavond van tegenstander Villarreal omdat het de ploeg was die zich het minste inhield. De partij zou wel eens een voorbode van de Champions League-finale geweest kunnen zijn. Negatief punt voor beide ploegen zijn wel de vele blessures. Barça stevent ongehinderd naar een tweede landstitel op rij af. Villarreal loopt na de wedstrijd in Camp Nou misschien wel Europees voetbal mis.

De partij van vrijdagavond zal vooral herinnerd worden door de bescheiden opstelling van Pellegrini en de vele blessures. Villarreal-coach Pellegrini gaf Riquelme, Sorín, Forlán, Tacchinardi en Senna rust. Bij Barça bleef enkel Ronaldinho aan de kant. De Catalanen waren blijkbaar de enige ploeg die duidelijk de partij wilden winnen. Beide ploegen hadden duidelijk toch de Champions League-wedstrijd in hun achterhoofd.

De Catalanen kwamen het best uit de startblokken. Oleguer, Giuly en Edmilson hadden doelman Barbosa al gewaarschuwd alvorens de Spaanse topschutter Eto’o al na tien minuten de 1-0 op het bord zette. De thuisploeg had de partij in handen, maar de tweede goal kwam maar niet. Het veredelde B-elftal van Villarreal geloofde er plotseling in dat er meer te rapen viel in de Catalaanse hoofdstad. Op het half uur schoot Guille Franco op doelman Víctor Valdés. Nog voor de rust vielen Ezquerro en Larsson uit bij de azulgranas. Bij el submarino amarillo viel Gonzalo al na twintig minuten uit.

Na de rust probeerden de blaugranas de partij definitief op slot te gooien door nog een tweede doelpunt te maken. De verlossende treffer kwam er echter niet. Maxi López die plotseling in de basis liep bij Barça eiste wel voldoende ballen op, maar toch verschoof het spel naar het middenveld. José Mari kreeg op het laatste nog wel een mooie kans om gelijk te maken maar hij miste. Barça won verdiend de partij omdat het de ploeg was die echt wou winnen. Keerzijde van de wedstrijd zijn ongetwijfeld de vele blessures. [TH]