Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Real doet een slechte zaak
Dirk Pieters

Real Madrid kwam op het veld van Getafe niet verder dan een teleustellend 1-1 gelijkspel. De Koninklijke deed door de puntendeling een slechte zaak in het klassement. De Spaanse topclub staat twee punten achter op de nummer twee Valencia, terwijl Osasuna met één punt minder op de vierde plaats staat. Het zal nog moeilijk worden voor Real in de strijd om de directe toelating tot de Champions League volgend seizoen.

In de eerste helft was Real wel de betere ploeg, maar ging het te slordig om met de kansen. Vooral Baptista liet enkele grote mogelijkheden onbenut. Tot tweemaal toe liet hij een enorme kans liggen om Real op voorsprong te trappen. Toch kwam ook Getafe gevaarlijk opzetten, maar dankzij een goede Iker Casillas kon Real nog met een 0-0 score de rust in gaan. Hij hield zowel Riki als Pernía van de openingstreffer.

Na de pauze was er hetzelfde spelbeeld. Real ging op zoek naar een doelpunt en dat kwam er ook. Na een uur spelen was het Baptista die voor de 0-1 zorgde. Hij bracht Real in een uitstekende positie. De bezoekers lieten de bal goed rondgaan en de buit leek binnen. Tot acht minuten voor tijd. Dan kwam het moment van Tena, hij kopte de bal mooi tegen de netten en gaf Real de genadeslag. 1-1 was ook meteen de eindstand. [AN]