Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Rat Verlegh Stadion
NAC veroordeeld tot nacompetitie
Jimmy Wouters

NAC Breda moet via de nacompetitie proberen om zich te redden. De ploeg verloor vanmiddag zwaar met 2-6 op eigen veld van PSV en moet zo de nacompetitie spelen voor het behoud.

NAC had vanmiddag maar één doel en dat was winnen. Desondanks begon de ploeg uit Breda bijzonder zwak aan de wedstrijd. Al na vier minuten spelen bracht Jan Vennegoor of Hesselink PSV op voorsprong. Toch kwam NAC wat beter in de partij. Na een dik kwartier kreeg de thuisploeg zelfs een penalty nadat Culina een strafschopfout op Leonardo beging. De elfmeter werd echter ontiegelijk zwak door Derijck ingeschoten, waardoor het 0-1 bleef. Luttele minuten later besliste Farfan dan de wedstrijd door er 0-2 van te maken.

NAC was vervolgens uitgeteld en PSV speelde de jongens van Lok op een hoopje. Met doelpunten van Vennegoor en Farfan stond het vijf minuten na rust al 0-4. Vonlanthen zorgde op het uur nog voor 1-4, maar Väyrynen zorgde vrijwel onmiddelijk voor de vijfde Eindhovense treffer. Derijck milderde nog tot 2-5, en uiteindelijk bezegelde Cocu in de slotminuut het lot van NAC. [AN]