Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem en Lokeren gelijk
Thomas Dubois

Zulte Waregem en Lokeren deelden zondagavond de punten. Zulte Waregem was de betere in de eerste helft, maar toch was het Lokeren dat dankzij Bancé op voorsprong kwam. In de tweede helft had Essevee wat meer geluk in de afwerking en kreeg het wat het verdiende, de gelijkmaker.

Door de afwezigheid van de geblesseerde Salou kreeg Thibaut vooraan een plaatsje in de spits, Bancé begon opnieuw in de basis na een weekje op de strafbank. Milojevic was geblesseerd, dus startte Lazic in doel. De eerste helft begon heel afwachtend. Het duurde dan ook een kwartier vooraleer de eerste kans genoteerd werd. De gretige Tim Matthijs kon tot twee keer toe gevaarlijk zijn. Even later was het de beurt aan Stijn Meert om zijn kunnen te tonen. Zijn afstandsschot was niet slecht. Even later was er een reflex van Lazic nodig op een kopbal van Tjorven De Brul.

Tegen de gang van het spel in was het Lokeren dat op het halfuur op voorsprong kwam. Filipovic kon voorzetten naar Bancé, die zonder genade de bal tegen de netten kopte, 0-1. Meteen ook de ruststand.

Zulte Waregem ging in de tweede helft gewoon door en speelde vrank en vrij. Zowel De Brul als Matthijs kwamen vervaarlijk dicht bij een doelpunt. Aan de overkant kon Lokeren sporadisch gevaarlijk zijn via Bancé. Dat Essevee zich woensdag kwalificeerde voor de bekerfinale en een feestnacht achter de rug had was er niet aan te merken, Zulte Waregem viel naar hartelust aan. En in de 83ste minuut krijg het ook loon naar werken, de goed opgerukte Dindeleux rukte goed mee op en kopte binnen, 1-1. [AN]