Speeldag: Eindronde: Kwart Finale (Heen)
Stadion: Oosterpark Stadion
Sprookje van Groningen blijft duren
Jimmy Wouters

Groningen is goed op weg om het onmogelijke te realiseren. De Noorderlingen versloegen in de eigen Euroborg AZ met fraaie 3-1 cijfers. Hierdoor blijft het sprookje van de Vikingen duren.

De thuisploeg begon heel aarzelend aan de wedstrijd. Het leek wel alsof de ploeg niet besefte dat er een ticket voor de Champions League op het spel stond.

AZ kreeg bijgevolg in de eerste periode de beste kansen. Jaliens en Landzaat kregen twee goede mogelijkheden om de score te openen, maar verzuimden die te verzilveren. Groningen kwam gaandeweg tot het besef dat er iets speciaals op het spel stond, maar kon voor rust nauwelijks voor gevaar zorgen.

Na de thee kwam Groningen feller opzitten. Dat resulteerde in een vroege treffer. Met een gemeten plaatsbal zette Cornelisse zijn team op voorsprong. AZ moest nu wel komen, terwijl Groningen rustig achterover leunde. AZ slaagde er maar niet in om een gat in de ijzersterke Noordse defensie te maken. De bezoekers kregen nauwelijks een fatsoenlijke kans bij mekaar gespeeld terwijl Groningen op de counter aartsgevaarlijk was.

Op één van die tegenprikken verdubbelde Fledderus met een mooi afstandsschot de score. In de negentigste minuut maakte van der Linden met een vluchtschot er zelfs nog 3-0 van. In de toegevoegde tijd kon Jaliens nog milderen. [TH]