Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jan Breydel
Derbywinst voor Clubreserven
Thomas Dubois

De reserven van Club Brugge kenden een goede generale repetitie voor de derby van nu zondag. De Clubreserven wonnen met 1-2 van hun groene buren. Club Brugge speelde met slechts drie spelers van de A-kern, namelijk Verbauwhede, Trenson en Provoost. Onder het toeziend oog van de volledige technische staf en de sportief directeur kende Club een goede start. Al na tien minuten was de voorsprong een feit. Buysse zette voor richting Ernandes, die de 0-1 binnenkopte.

In een potige partij kwam Cercle Brugge even voor rusten op gelijke hoogte. Clubdoelman Glenn Verbauwhede pakte eerst een schot, maar even later had hij geen verhaal tegen een rake kopbal van Bram Vandenbussche. Halverwege de tweede helft was Lutun zijn man te snel af en bediende Chavez, die wederom scoorde en de score op 1-2 bracht. Bij Club kwam tester Ekeng-Ekeng overigens in de wedstrijd, maar hij liep zo veel uit positie dat hij tien minuten voor tijd opnieuw gewisseld werd. [AN]