Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Jan Breydel
Club wint burenstrijd
Kristof Blomme

Club heeft de Brugse derby tegen Cercle gewonnen met 2-0. Balaban en Verheyen zorgden voor de goals. Dankzij deze driepunter blijft Club in pole-position voor de derde plaats. Cercle zit onderin nog steeds in de problemen.

In de beginfase van de match was het balbezit vooral voor Club. Tot veel kansen leidde dat echter niet tegen een goed georganiseerd Cercle. De eerste halve kans was zelfs voor de bezoekers. De vrijstaande Slovic miste echter zijn controle compleet. Na een halfuur kwam Club voor het eerst dreigen. Een vrije trap belandde aan de tweede paal bij Portillo, die op de bovenkant van de lat trapte. Eén minuut later was het bijna raak aan de overkant. Een hoekschop werd door Pivaljevic net naast gekopt. Vlak voor de pauze mocht De Cock nog op doel koppen, maar Pinas redde de meubelen. De rust werd logischerwijze gehaald met een 0-0 stand.

Meteen na de koffie kreeg Pinas de kans om Cercle op voorsprong te trappen. Hij kwam oog in oog met Stijnen, maar die redde knap. Even later kreeg ook Club een mogelijkheid. Portillo stuurde Verheyen in het straatje. De Brugse kapitein vond echter het zijnet. Op het uur knutselde blauw-zwart eindelijk een goeie combinatie in elkaar. Englebert vond Balaban, die er knap 1-0 van maakte. Vijf minuten later was opnieuw Balaban gevaarlijk via een vrije trap, maar Vandendriessche pakte. Cercle kon niet meer gevaarlijk worden, terwijl Club de match controleerde. Tien minuten voor tijd toch nog eens Balaban, maar Dewulf kon voor de lijn keren. Vlak voor tijd bracht de ingevallen Yulu-Matondo de bal voor doel. Daar stond Verheyen, die er 2-0 van maakte. Dankzij deze overwinning blijft Club drie punten voor Gent.