Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Nou Camp Barcelona
Kleine zege, grote stap richting titel
Tonnelier Caroline

FC Barcelona heeft gisterenavond opnieuw een grote stap richting een nieuwe landstitel gezet.  De Catalanen haalden het in eigen huis met het kleinste verschil van het noodlijdende Cádiz.  De wedstrijd begon uitstekend voor het team van Rijkaard.  In de negende minuut trapte Ronaldinho op aangeven van Belletti de 1-0 tegen de netten.  De bezoekers lieten zich echter niet uit hun lood slaan en kregen voor de rust nog een aantal kansen op de gelijkmaker.  Vooral Jonathan Sesma was bedrijvig, maar een tegendoelpunt kwam er niet.

Na de pauze nam Barcelona de wedstrijd opnieuw in handen, zonder onmiddellijk grote doelkansen te creëren.  In de 62e minuut leek de beslissing toch te vallen.  Eto’o mocht aanleggen van op de strafschopstip na een fout van De La Cuesta op Van Bommel.  De trap van de Kameroener werd echter gekeerd door Limia.  In de slotfase werd het toch nog even spannend.  Cádiz kwam via Oli nog dicht bij de gelijkmaker, maar Valdés pakte uit met een schitterende redding.  Aan de overkant faalde Eto’o opnieuw om doelman Limia in een rechtstreeks duel te verschalken.  Ondanks een weinig overtuigende prestatie staat Barcelona opnieuw een grote stap dichter bij de titel.  Andere opsteker was de comeback van Xavi, die tien minuten voor het einde inviel.

In Galicië stond de derby tussen aartsrivalen Deportivo en Celta de Vigo op het programma. Celta kreeg zijn revanche voor de zware 0-3 thuisnederlaag in de heenwedstrijd via een 0-2 overwinning.  De bezoekers kwamen kort voor de rust op voorsprong via David Silva.  Hij werkte de bal met zijn handen voorbij Molina, maar scheidsrechter Pino Zamorano had dit niet in de gaten.  In de slotminuten verdubbelde Jesús Perera de voorsprong en legde op die manier de eindstand vast.  Op dat moment stond Deportivo met een man minder op het veld, na de uitsluiting van Coloccini in de 80e minuut.  Na deze belangrijke overwinning lijkt een Europees ticket Celta niet meer te kunnen ontglippen.

Onderaan het klassement kon de winnaar van het duel tussen Betis en Athletic Bilbao een enorme stap richting het behoud zetten.  De wedstrijd eindigde echter op een 1-1 gelijkspel.  Betis kwam in de eerste helft op voorsprong na een kopbal van Robert.  Net voor het einde van de eerste helft schreeuwde het Ruiz de Lopera-stadion om een strafschop na een duidelijke fout op een herboren Joaquín.  De scheidsrechter deed echter alsof zijn neus bloedde.  Na de rust was Athletic duidelijk de betere ploeg en de Basken kwamen dan ook verdiend op voorsprong via Lacruz.  Verder raakte de ploeg uit Bilbao niet, mede omdat Doblas een uitstekende partij keepte.