Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea voor tweede keer op rij kampioen
Thomas Dubois

Niet geheel onverwacht is Chelsea zaterdagmiddag kampioen geworden van Engeland. Al na vijf minuten stond de Londense ploeg op voorsprong tegen grootste concurrent Manchester United. In de tweede helft maakte Joe Cole de 2-0 en de bevrijdende treffer. Chelsea mocht niet verliezen en deed dat ook niet en mag nu gaan vieren.

Chelsea –dat al 43 competitiewedstrijden op rij thuis ongeslagen is- begon uitstekend aan de wedstrijd en dat resulteerde al vlug in een doelpunt. Een hoekschop van Frank Lampard werd via Drogba door William Gallas al na vijf minuten in doel gekopt. Manchester United werd meteen met de neus op de feiten gedrukt, de Mancunians moesten nu twee keer scoren wilde het de viering nog even uitstellen. Chelsea drukte door en dat resulteerde in enkele kleine kansjes voor Drogba en Robben.

Veel kon Manchester daar niet tegenover plaatsen, een vrije trap van Cristian Ronaldo werd gepakt door Chelsea-doelman Petr Cech, en een schot van Rooney ging maar net naast. De wedstrijd werd vervolgens ietwat bitsiger en dat leidde tot enkele discussies en boekingen, de rest van de eerste helft verliep gelijkopgaand met nog een enkel kansje voor beide ploegen.

Na een kwartier in de tweede helft was het pleit helemaal beslecht. Joe Cole kreeg de bal en kon schieten. 2-0 en de tweede titel op rij is binnen voor Chelsea dat mag beginnen denken aan een groot feest en het verwennen van de supporters. En dat gebeurt ook want even later is het Ricardo Carvalho die de suprematie van Chelsea dit seizoen in de eigen competitie met een doelpunt verwoordt. Manchester United kwam zoals wel al meer gebeurde dit seizoen er niet aan te pas en moet nu trachten die tweede plaats te behouden, terwijl Chelsea de champagne mag ontkurken. [AN]