Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Jan Breydel
Cercle verzekert zich van behoud
Anthony Van der Planken

Cercle Brugge heeft zich zondagmiddag van het behoud in de hoogste afdeling verzekerd. Het won thuis met 2-0 van Lokeren en is zo ongrijpbaar geworden voor Lierse, de zeventiende in de stand.

De eerste kans van de partij was nochtans voor Lokeren. Vandendriessche moest zich meteen tonen op een poging van Aristide Bancé. Na die mogelijkheid nam Cercle het heft in handen. De Bruggelingen hadden het beste van het spel en dwongen ook de betere kansen af. Portier en De Smet kwamen dicht bij de 1-0, maar doelman Lazic hield zijn netten schoon. Aan de andere moest Vandendriessche een tweede poging van Bancé uit zijn doel houden.

In de tweede helft werd er wel gescoord. De Smet trapte op de paal, waarna Pivaljevic de rebound binnen tikte. Cercle bleef kansen afdwingen via Dekelver en doelpuntenmaker Pivaljevic, maar het was tot de 90e minuut wachten alvorens Pinas de geruststellende 2-0 scoorde. Aan de andere kant had Vandendriessche dĂ© kans op de gelijkmaker van BancĂ© al gered.

Cercle won zo met 2-0, een verdiende zege die hen zekerheid brengt over het behoud in eerste klasse. Beide ploegen kunnen nu naar de laatstse speeldag toeleven, waar buiten een winstpremie niets meer op het spel staat. [TH]