osaOsasuna
reaReal Madrid
0-1
51' Julio Baptista (pen)
Datum: 30/04/2006 21:00
Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Reyno de Navarra
Eindelijk nog eens uitzege
Tonnelier Caroline

Real Madrid is er eindelijk nog eens geslaagd een overwinning buitenshuis te behalen.  De Madrilenen haalden het op het veld van concurrent Osasuna met het kleinste verschil.  Hoogstaand was de wedstrijd niet, spannend des te meer.  De Koninklijke haalde het dankzij een betwistbare strafschop, omgezet door uitlokker Baptista.

In een saaie eerste helft viel er nauwelijks iets te beleven.  Osasuna was de minst slechte ploeg op het veld.  Een bedrijvige Delporte kwam dicht bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap strandde op het doelkader.  Real Madrid zette daar nauwelijks iets tegenover, zodat we een logische 0-0 ruststand kregen.

Na de pauze kregen we een iets betere wedstrijd te zien.  Daudén Ibañez wees al na vijf minuten naar de strafschopstip, na een duik van Baptista.  De Braziliaan, die overigens een uitstekende wedstrijd speelde, zette de 11-meter zelf om.  Tien minuten later kreeg ook Osasuna de kans om via een penalty te scoren.  Casillas stopte echter de inzet van Puñal.  De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de verdiende gelijkmaker en kreeg nog kansen via Milosevic en Delporte.  In de slotfase werd Casillas nog uitgesloten met een tweede kaart, maar ook met een numerieke meerderheid slaagde Osasuna er niet in te scoren.  Het bleef dan ook 0-1, een gevleide zege voor Real Madrid, dat zo wel afstand neemt van de ploeg uit Pamplona.  Osasuna moet zelfs nog opletten dat het zijn vierde plaats niet kwijtspeelt aan Celta de Vigo.

Atlético Madrid lijkt zijn laatste kans op Europees voetbal verspeeld te hebben.  De hoofdstedelingen slaagden er op eigen veld niet in Real Mallorca in bedwang te houden.  De bezoekers haalden het verrassend met 0-1, dankzij een treffer van Jonás Gutierrez.  Real Mallorca zet met die zege een grote stap richting het behoud.  Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de kloof met nummer 18 Alavés vier punten.