Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Mestalla
Valencia stelt kampioenenfeest Barça uit
Dave Sentobin

Valencia won vanmiddag gemakkelijk van de derde laatste in de stand, Alavés. Villa maakte van op de stip zijn 23e van het seizoen en komt op één doelpunt van topscorer Eto’o. Uefa-cupfinalist Sevilla deed een enorm goede zaak in de strijd om Europees voetbal door te winnen van Real Sociedad. Racing won van rode lantaarn Málaga en komt op een voorlopige 15e plaats.

Valencia-Alavés             3-0

Beide ploegen begonnen aanvallend aan de partij en dat leverde spektakelvoetbal op van de eerste minuut in Mestalla. Na twintig minuten trapte de herstelde Aimar een gemeten voorzet naar Baraja. De Spanjaard controleerde de bal op de borst en trapte voorbij doelman Costanzo. Na het doelpunt begonnen de bezoekers echt te drukken en dreigden ze enkele keren voor het doel van Cañizares. De Basken kregen het deksel op de neus van uitblinker Aimar. Op aangeven van Moretti trapte hij de 2-0 ruststand binnen.

Onmiddellijk na rust legde Mena aanvaller Angulo neer in het strafschopgebied. Villa zette de penalty feilloos om. De spits van Valencia komt zo op één doelpunt van pichichi Eto’o. Na de goal liet Valencia verstandig het spel aan Alavés, maar de Basken konden zelfs geen eerredder meer maken. Valencia blijft uiteraard nu kandidaat nummer één om vicekampioen te worden. Barcelona heeft nog twee punten nodig om kampioen te worden.

Real Sociedad-Sevilla 1-2

Uefa-bekerfinalist Sevilla deed vanmiddag een uitstekende zaak in de strijd om de zesde plaats. De Andalusiërs klaarden de klus in de tweede helft. Jesus Navas schoot de bezoekers op voorsprong na een prachtige persoonlijke actie. Met nog een half uur te gaan speelde López Rekarte dom de bal met de hand in de zestien meter, rood voor de speler van Real Sociedad. Martí zette de penalty probleemloos om. Zeven minuten voor tijd kwam de thuisploeg met negen spelers te staan. Nihat kreeg rood voor een vuile tackle langs achter. De negen Basken kwamen nog wel op 1-2 na een own-goal van Jordi. Sevilla hield rustig stand en behoudt minstens drie punten voorsprong op de zevende in de stand.

Getafe-Villarreal            1-1

De partij begon fantastisch in het Alfonso Pérez-stadion. Al na twintig seconden bracht Gavilán de thuisploeg op voorsprong na een solo-actie. Nog geen twee minuten later maakte Franco alweer gelijk. De stand veranderde niet meer. Beide ploegen schieten niets op met dit gelijkspel. Getafe en Villarreal staan op respectievelijk vijf en zes punten van Sevilla.

Málaga-Racing            2-3

Málaga is mathematisch zeker van de degradatie na het verlies van vanmiddag tegen Racing Santander. De thuisploeg stond aan de rust nochtans 2-1 voor. Na rust kwamen de bezoekers snel terug op gelijke hoogte via Antoñito. Scheidsrechter Ayza Gómez floot in de 78e minuut een dubieuze penalty. Antoñito miste eerst, maar Juanjo schoot de bal alsnog binnen. De ploeg uit Santander doet een goede zaak in de strijd om het behoud.