Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Balaidos
Overbodige winst voor Barcelona
Tonnelier Caroline

Wilde FC Barcelona zich vanavond tot kampioen kronen, dan was de opdracht eenvoudig: winnen bij Celta de Vigo.  Aan de pauze, bij een 0-0 ruststand, was dat zelfs niet meer nodig.  Door het puntenverlies van Valencia was Barça sowieso al zeker van de titel.  Eto'o zorgde met het enige doelpunt van de wedstrijd toch nog voor een Catalaanse zege.  Met die nipte voorsprong toonde een feestend Barcelona zich tevreden, terwijl Celta niet bij machte was te reageren.

FC Barcelona begon min of meer met zijn type-elftal aan de wedstrijd.  Bij de thuisploeg was Placente er niet bij wegens schorsing.  Hij werd vervangen door JonathanDe Ridder kreeg opnieuw het vertrouwen en ook Iriney mocht op een basisplaats rekenen.  De wedstrijd begon veelbelovend, met onmiddellijk een schitterende actie van Barcelona.  Een geniale pas van Ronaldinho bereikte Larsson, die op doelman Pinto besloot.  Op het kwartier kwam ook Eto'o dicht bij de openingstreffer.  Zijn knap schot scheerde de deklat.  Even later probeerde Van Bommel Pinto te verschalken, maar de Celta-doelman had geen problemen met zijn poging.  Verder was er betrekkelijk te beleven in de eerste helft.  De thuisploeg slaagde er alleen via een vrije trap in even te dreigen, maar was verder niet bij machte Barcelona iets in de weg te leggen.  In de slotminuten claimden de bezoekers nog een penalty na een fout op Puyol.  Scheidsrechter Pérez Lima ging daar echter niet op in.

Barcelona begon aan de tweede helft in de wetenschap dat de titel al binnen was dankzij het puntenverlies van Valencia.  Echt veel spektakel kregen we dan ook niet meer.  In de 53e minuut was het feest compleet toen Eto’o zijn 25e pot tegen de netten trapte op aangeven van Van Bommel.  De thuisploeg slaagde er niet in daar iets tegenover te zetten, zodat we een saaie eenrichtingswedstrijd te zien krijgen.  Bovendien gunde Rijkaard een aantal van zijn sterren wat rust en dat kwam het spelniveau niet ten goede.  In het slotkwartier probeerde Celta er toch nog iets van te maken.  Supersub Perera kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar zijn schot van dichtbij strandde op de lat.  Aan de overkant bleef het opletten voor Eto’o, die er echter niet in slaagde zijn doelpuntenaantal nog wat op te krikken.  In een slotoffensief van Celta, dat punten moest pakken om zijn Europese plek veilig te stellen, moest Valdés nog attent reageren op een poging van Canobbio.   De overwinning kwam echter niet in gevaar, zodat Barcelona de titel in stijl kon vieren.  Komend weekend wacht het grote feest tegen stadsgenoot Espanyol.