Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Jan Breydel
Verheyen neemt afscheid in stijl
Thomas Dubois

Gert Verheyen en Club Brugge eindigden het seizoen met een positieve noot. Club Brugge won verdiend met 3-0 van Racing Genk en is zo zeker van de derde plaats die recht geeft op een ticket voor de Uefa-beker. Bosko Balaban zorgde voor de eerste twee doelpunten, Philippe Clement kopte kort voor het einde de 3-0 binnen. Gert Verheyen kreeg op het einde een indrukwekkende applausvervanging.

Club Brugge begon zonder de geblesseerde Klukowski, hij werd opnieuw vervangen door Gvozdenovic. De Cock kwam opnieuw in de ploeg na een weekje schorsing. Bij Genk zat Bob Peeters op de bank. In een zo goed als volgelopen Jan Breydelstadion was het al meteen duidelijk dat Club Brugge de laatste wedstrijd van Gert Verheyen absoluut winnend wou afsluiten. Dat leverde al vlug gevaar op via Balaban die vanuit een wel heel schuine hoek op Moons botste. Ook Ishiaku kwam ontzettend dicht bij de openingsgoal Dan was het de beurt aan Genk om gevaarlijk te zijn, de kopbal en het schot van Vandenbergh leidden niet tot een doelpunt. Voor Club Brugge trapte Bosko Balaban een vrije trap ei zo na binnen, Moons redde.

Tien minuten voor rusten kon Chatelle alleen op Stijnen afgaan, hij mist echter en aan de overkant mocht Bosko Balaban op een aardige positie een vrije trap geven, deze belandde tegen de netten waardoor Club met een 1-0 voorsprong de rust inging. Na de rust was het Club Brugge dat op het uur de eerste grote kans kreeg, Claessens werkte Balaban tegen de grond en scheidsrechter Ver Eecke floot strafschop. Het Brugse publiek riep Verheyen naar de stip, maar die had niet al te goeie ervaringen met strafschoppen en liet de taak aan Balaban die z’n tweede van de avond binnenschoot. Even later kreeg Ishiaku een reuzenkans aangereikt door Verheyen, maar die miste onbegrijpelijk.

Genk wou wel, maar kon niet veel tegen het Brugse overwicht inbrengen. Het was Club Brugge dat nog eens scoorde, Clement stond moederziel alleen aan de tweede paal en kopte het leer tegen de netten. Dat was meteen het laatste doelpunt waarbij Verheyen mee kon vieren op het veld. Wanneer de vierde scheids het bordje met het nummer 7 in de lucht stak wist iedereen hoe laat het was, de ode aan Verheyen die al van lang voor de wedstrijd door Jan Breydel klonk kreeg een apotheose bij de vervanging van het Brugs monument, duidelijk geëmotioneerd verliet hij het veld. Zijn afscheidswedstrijd werd meteen de beste wedstrijd van het seizoen voor Club Brugge, dat de competitie met een 13 op 15 afsluit. Club strandt op één puntje van de tweede plaats. Genk grijpt door de winst van AA Gent ook al naast de vierde plaats en het Intertoto-ticket.

Na de wedstrijd kregen we niets anders dan lachende gezichten in en om Jan Breydel, Club nam afscheid van de vertrekkers en Birger Maertens werd gehuldigd tot beste speler van het seizoen. [AN]