Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Feest in Pamplona, Real tweede
Tonnelier Caroline

Osasuna heeft vanavond geschiedenis geschreven.  De ploeg uit Pamplona verzekerde zich dankzij een overwinning tegen Valencia voor het eerst in zijn geschiedenis van een plaatsje in de voorronde van de Champions League.  Valencia kon alweer niet profiteren van het zoveelste verlies van Real Madrid en eindigt op de derde plaats.  De Champions League-droom van FC Sevilla spat door de overwinning van Osasuna uiteen.  De Andalusiërs haalden het wel nog met 4-3 van Real Madrid.

Met Osasuna en Valencia stonden het nummer drie en vier in de rangschikking tegenover elkaar.  Beide ploegen moesten eigenlijk winnen, Osasuna om de vierde plaats te behouden en Valencia om nog over Real Madrid naar de tweede stek te wippen.  De wedstrijd begon evenwichtig, met kansjes aan beide zijden.  Bij Valencia was David Villa, op zoek naar de titel van pichichi (topschutter), de gevaarlijkste man, maar hij slaagde er niet in doelman Ricardo te verschalken.  Aan de overkant toonden vooral Delporte en Milosevic zich bedrijvig.  Ook zij slaagden er echter niet in de netten te doen trillen, zodat het 0-0 bleef tot aan de rust.

Vlak na de pauze was het dan wel raak.  Het was oude krijger Milosevic die op aangeven van Delporte de thuisploeg op voorsprong bracht.  Amper twee minuten later verdubbelde David López al de score.  Met een gekruist schot klopte hij Cañizares.  Valencia moest nu volop voor de aanval kiezen, maar het bleef telkens opletten voor de counter.  De bezoekers kregen toch nog enkele goede kansen op de aansluitingstreffer.  Doelman Ricardo keepte echter een uitstekende partij en ook het doelhout stak Osasuna een handje toe bij een poging van Regueiro.  Pas in blessuretijd slaagde Valencia er in voor een tegendoelpunt te zorgen.  Het was David Villa, nadrukkelijk op zoek naar zijn 25e treffer, die met een knappe vrije trap de 2-1 eindstand vastlegde.  Die late tegentreffer kon het feest in Pamplona echter niet meer bederven.

Sevilla wilde na de overwinning tegen FC Barcelona ook de scalp van Real Madrid en hoopte op die manier alsnog een ticket voor de voorronde van de Champions League te bemachtigen.  De wedstrijd begon echter dramatisch voor de winnaar van de Uefa-beker.  Een vreemde vrije trap van David Beckham zorgde na een dik kwartier spelen voor de 0-1 voorsprong voor Real Madrid.  De thuisploeg reageerde onmiddellijk, maar een doelpunt van Javi Navarro werd afgekeurd.  Het was integendeel Real Madrid dat een tweede keer scoorde. Op aangeven van Roberto Carlos trof Beckham tien minuten na zijn eerste treffer opnieuw raak.  Sevilla liet zich echter niet uit zijn lood slaan en kwam via een fantastisch doelpunt van de jonge belofte Jesus Navas terug tot 1-2.  Met de medewerking van de wankele Madrileense verdediging en dankzij schitterend voetbal was de situatie een goeie vijf minuten later zelfs helemaal omgekeerd.  Twee treffers van Saviola waren goed voor een 3-2 voorsprong voor Sevilla.  Nog had het team van Juande Ramos er niet genoeg van, want vlak voor de rust liep de thuisploeg via Luis Fabiano zelfs uit tot 4-2.

In de tweede helft kregen we, hoe kon het ook anders, iets minder spektakel te zien.  De beste kansen waren nog voor Real Madrid, dat uiteindelijk nog terugkwam tot 4-3 na een doelpunt van Zinedine Zidane.  De Fransman maakte op die manier toch nog het beste van zijn afscheidswedstrijd bij Real Madrid.  Verder kwam de Koninklijke niet meer en het was zelfs Sevilla dat nog het dichtst bij een treffer was.  Een schitterende vrije trap van Daniel Alves strandde echter op de deklat.  Deze verdiende overwinning levert Sevilla echter niet veel op, aangezien ook Osasuna de drie punten pakte.  Op basis van de onderlinge duels is het immers de ploeg uit Pamplona die de vierde plaats behoudt.