Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi maakt verschil in eerste helft
Dirk Pieters

Charleroi nam het zaterdagavond op tegen Cercle Brugge. De ploeg van trainer Jacky Mathijssen won zijn thuiswedstrijd met 2-1. Twee doelpunten voor de rust van Charleroi volstonden om de drie punten thuis te houden.

De thuisploeg begon, met de zelfde spelers die wonnen tegen Standard, het beste aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten domineerde Charleroi de partij, maar afstandschoten van Smolders en Defays gingen naast. Net over het kwartier was het dan toch raak voor de thuisploeg. Kéré kopte een hoekschop van Chabaud in doel. Rond het half uur kreeg ook Cercle een kansje, maar het schot van Pinas ging over. Op het einde van de eerste helft was het wel raak. Camus stuurde Théréau diep en die schoot de bal beheerst voorbij doelman Dantschotter. De thuisploeg mocht gaan rusten met een comfortabele voorsprong.

In het begin van de tweede helft kregen we opnieuw een wedstrijd. In de 51e minuut zorgde De Smet voor de aansluitingstreffer. Amper vier minuten later moest Charleroi met zijn tienen verder na een elleboogstoot van Dante. Coach Jacky Mathijssen greep meteen in en haalde Smolders naar de kant. Cercle probeerde, met een man meer, nog iets te doen, maar kreeg nauwelijks kansen. Helemaal op het einde van de wedstrijd kregen de bezoekers nog twee goede kansen, maar Laquait liet geen bal niet meer binnen. Zo won Charleroi met 2-1 van Cercle.

Door deze overwinning klimt Charleroi naar de gedeelde eerste plaats in het klassement. Voor Cercle ziet het er minder goed uit. De ploeg staat veertiende met één schamel puntje. [AN]