Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax opent met ruime zege
Jimmy Wouters

Ajax heeft een uitstekende generale repetitie gehouden voor het Champions League - kwalificatieduel met Kopenhagen aanstaande woensdag. De Amsterdammers wonnen thuis met ruime 5-0 cijfers van RKC Waalwijk.

In het eerste half uur wisten de bezoekers gelijke tred te houden. Ajax was baas maar ging nog niet volop op zoek naar de openingstreffer. De eerste echte grote kans was meteen raak. Op het halfuur opende Babel op aangeven van Rosales de score. Ajax drukte vervolgens door en vlak voor rust zorgde Sneijder met een afstandsschot voor de dubbele voorsprong.

De wedstrijd was dus al meteen bij rust gespeeld. RKC maakte nooit de indruk ook maar een minuut in de wedstrijd te komen en kwam er gedurende de tweede helft nauwelijks aan te pas. Vlak na de herneming schoot Heitinga zijn ploeg dan op 3-0. De Amsterdammers speelden vervolgens de wedstrijd eenvoudig uit en liepen dankzij treffers van Sneijder en Rosales simpel uit tot een droge 5-0. [AN]