Speeldag: Speeldag 2
Stadion: RewirpowerStadion
Bayern boekt nipte zege tegen Bochum
Philippe Crols

Bayern München is wat de resultaten betreft goed begonnen aan de nieuwe Bundesliga. Net als vorige week pakte het de drie punten. Dit maal was promovendus Bochum het slachtoffer. Het werd 1-2.

Het Ruhrstadion was voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en dus ook de komst van veelvoudig kampioen Bayern München met 31.328 aanwezige toeschouwers helemaal uitverkocht. Officieel moeten we het Ruhrstadion eigenlijk Rewierpower-Stadion heten. Onze landgenoot Daniël Van Buyten stond bij de Duitse Meister in de basis en hij was dicht bij zijn eerste competitiedoelpunt voor Bayern. In de aanvangsfase kopte hij een vrijschop van Sagnol tegen de onderkant van de lat. Enkele minuten later was het antwoord daar van Bochum met een schot van Lense. Bayern was wel baas in de beginfase, maar gaandeweg nam die dominantie af en kregen we een gezapige wedstrijd zonder al te veel doelkansen.

Iedereen leek zich dan ook te verzoenen met een 0-0-ruststand, maar niet zo de Nederlander Roy Makaay. Hij is duidelijk nog niet op de weg terug wat het maken van doelpunten betreft, want na vorige week tegen Dortmund vond hij net voor rust ook tegen Bochum de weg naar doel. Toch was Bayern nog niet thuis. Net na rust trof Fabio raak voor de thuisploeg, maar dat volstond dus niet voor puntengewin voor de promovendus. Verdediger Lahm zorgde er na twintig minuten spelen in de tweede helft voor dat Bayern met zes op zes aan de competitie begon en dat trainer Magath zijn 300ste Bundesliga-wedstrijd winnend afsloot.