Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Sterke Vandamme bezorgt Roda 3 punten
Jimmy Wouters

Roda JC heeft zich voorlopig aan de kop van de Nederlandse klassering weten te plaatsen. De Limburgers wonnen vrijdagavond ook hun tweede competitieduel. In het eigen Parkstad Limburg Stadion werd ADO Den Haag met 1-0 verslagen.

De zege was zeker verdiend te noemen, want vooral in de tweede helft was de thuisploeg duidelijk een maatje groter dan de bezoekers uit Den Haag.

In de eerste periode waren beide teams mekaar echter waard. Er werd aardig gevoetbald en het aanvallende voetbal leverde enkele mooie kansen op. Roda opende sterk met kansen voor Kah en Van Tornhout. Halverwege de eerste periode herstelde ADO het evenwicht en kreeg het enkele uitstekende mogelijkheden. Zo kreeg Kolk een dot van een kans, maar zijn inzet werd uitstekend gekeept door Kujovic. Aan de overkant kreeg Cissé de beste kans van de eerste helft, maar zijn kopbal strandde op de lat.

In de tweede helft was Roda JC duidelijk de betere. ADO vocht voor een punt, maar kwam er aanvallend nauwelijks meer aan te pas.  De Limburgers zochten lang naar de openingstreffer, kregen ook kansen, maar moesten tot een kwartier voor tijd wachten alvorens de 1-0 op het bord stond. Jamaïque Vandamme werd door de Haagse verdedeging volkomen vrijgelaten en schoot zijn ploeg op voorsprong.

Roda JC bleef vervolgens gevaarlijk maar een sterk spelende Vandamme wist zijn tweede kans van de avond niet te benutten. [AN]