Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Forfaitzege voor Heerenveen
Jimmy Wouters

SC Heerenveen heeft in zijn tweede competitiewedstrijd flink uitgehaald. De Friezen waren in het eigen Abe Lenstra-Stadion enkele maten te groot voor een mat Willem II. Vooral in de eerste helft legde Heerenveen de basis voor de 5-0 overwinning.

De thuisploeg begon uitermate sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Gertjan Verbeek combineerde aardig, maar werd eigenlijk ook weinig in de weg gelegd door de bezoekers.

Al na één minuut en 19 seconden opende Zuiverloon de score. Willem II probeerde vervolgens wel wat druk naar voren te zetten, maar creëerde eigenlijk geen kansen. Het kwam echter vrij vlug op een 2-0 achterstand door een doelpunt van Alves na iets meer dan tien minuten spelen. Heerenveen bleef de wet dicteren en halverwege de eerste periode stond het al 3-0 nadat Hansson goed inliep op een steekbal van Bosvelt. De thuisploeg bleef heer en meester en maakte vlak voor de pauze nog een vierde treffer via Alves.

Willem II kreeg in de slotminuut van die eerste helft nog een unieke kans op de eerredder, maar de penalty van Redan werd uitstekend uit doel gehouden door Vandenbussche.

Onmiddellijk na de pauze zette Friend dan de forfaitzege op het bord. Vervolgens doofde de wedstrijd al snel uit, waardoor de 5-0 gehandhaafd bleef. [AN]