Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Mandemakers Stadion
Nieuwkomer pakt eerste punt

RKC Waalwijk en Excelsior hebben de nul achter hun naam weggespeeld. Beide ploegen verloren op de openingsspeeldag hun duel en maakten er zaterdagavond een bedroevend schouwspel van.

RKC begon het beste aan de wedstrijd. Teixeira mocht na twee minuten geheel ongedekt de 1-0 op het bord koppen. Excelsior kroop gewillig terug en speculeerde met slechts één aanvaller op de counter. RKC zette dan wel druk, maar kon het overwicht niet in kansen omzetten. Ook de aanvallende impulsen van de Rotterdammers waren op één hand te tellen.

Pas na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Na een mooie pass van Gujio-Velasco kon Slory de bordjes gelijk trekken. RKC kwam nu opzetten, maar het waren de bezoekers die op de tegenaanval de betere kansen kregen. Zo kwam Slory alleen voor doelman van Dijk, maar miste de opgelegde kans. [AN]