Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint topper op een diefje
Thomas Dubois

Anderlecht won zondagavond de topper van Club Brugge met weinig overschot. Het werd 1-0 dankzij een doelpunt van Tchité. De eerste helft had Anderlecht licht overwicht, in de tweede helft was het Club dat de plak zwaaide en eigenlijk een gelijkmaker verdiende, het kreeg de goal niet en staat nu zes punten achter op Anderlecht.

Bij Club Brugge geen Olivier De Cock in de selectie. Vooraan verkoos Ferrera voor het duo Salou-Roelandts, Balaban begon op de bank omdat hij volgens de coach niet balvast genoeg is. Vercauteren opteerde voor Pareja om te beginnen, en dat ten koste van Van Damme. De wedstrijd verliep heel gesloten en het duurde dan ook lang voor er echt gevaar kwam. Anderlecht had het betere van het spel, maar Club speelde goed georganiseerd en ving Anderlecht goed op.

Het eerste doelgevaar kwam op naam van Club Brugge, het schotje van Englebert vormde geen probleem voor Zitka. Enkele minuten later kwam Tchité alleen voor Stijnen, maar die deed wat hij moest doen: de bal stoppen. Bij Anderlecht was het telkens net niet. De voorzetten vanop de flank bereikten telkens de aanvallers net niet. Naar het einde van de eerste helft toe, kwam Anderlecht toch iets meer in de wedstrijd en dat vooral onder impuls van Boussoufa. Tchité kreeg zo nog een goede kans, maar die werd gemist.

In de tweede helft was het Club dat het best uit de starblokken schoot. Toch was het Anderlecht dat tegen de gang van het spel in de score kon openen. Hassan met de actie en de voorzet en wie anders dan Tchité met het doelpunt, 1-0. Diezelfde Tchité kreeg even later nog een goede kans, maar die bal ging gelukkig voor Club naast. Voor Brugge kreeg Roelandts dé kans om gelijk te maken na een center van Klukowski, maar Zitka toonde zijn goede vorm.

Club herstelde zich goed van de opdoffer en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot kansen leidde dat niet. Anderlecht stelde zich tevreden met de 1-0 en toonde aanvallend geen enkel initiatief meer. De ingevallen Balaban kwam dicht bij de gelijkmaker, maar Zitka redde hier wederom Anderlecht. De doelman kroonde zich zo opnieuw tot man van de match. [AN]