Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Arke Stadion
PSV stelt teleur in Enschede
Geert Bukkems

PSV heeft vandaag teleurgesteld in de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De Eindhovenaren verloren met 1-0 van FC Twente. Kansen waren er genoeg maar ze werden simpelweg niet benut.

PSV begon vandaag weer met Gomes onder de lat, de Braziliaanse doelman zat een schorsing uit van twee wedstrijden. Een opvallende afwezige bij de Eindhovenaren was Mika Väyrynen, de Fin is waarschijnlijk in Spanje voor onderhandelingen met Celta de Vigo. Voor FC Twente-trainers Fred Rutten en Rene Eijkelkamp was het een bijzondere wedstrijd, want vorig jaar zat het duo nog op de bank bij PSV als assistenten van Guus Hiddink.

In de beginfase was PSV erg veel aan de bal wat resulteerde in wat kleine kansjes, waaronder een schot van Afellay dat werd gestopt door Twente-doelman Sander Boschker. Het was regenachtig weer, waardoor het moeilijk voetballen was voor beide ploegen. Na een goede start van PSV kwamen het in een iets mindere fase waarin FC Twente ook wat kansjes begon te krijgen, maar PSV-doelman Gomes reageerde attent.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer na de rust en in de tweede helft waren er kleine kansjes aan beide kanten. De partij leek op een 0-0 af te stevenen totdat Blaise N’Kufo in de 71e minuut FC Twente op een verrassende 1-0 voorsprong zette. Daarna volgden er nog wat kansen aan beide kanten, maar het bleef 1-0 en zo is het eerste verlies van PSV een feit. [AN]