Speeldag: Speeldag 2
Stadion: De Kuip
Feyenoord kan weer niet overtuigen
Jimmy Wouters

Feyenoord geraakt niet uit de impasse. De Rotterdammers geraakten in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo.

Het Legioen nam vlak voor aanvang van de wedstrijd afscheid van lieveling Dirk Kuijt. Met een staande ovatie verliet de Katwijker zijn geliefde Kuip. Dit was eigenlijk meteen het hoogtepunt van een troosteloze middag.

Feyenoord had in de eerste helft, die tien minuten onderbroken werd nadat grensrechter Rozenboom onwel werd, veldoverwicht. Toch kon de ploeg uit Rotterdam-Zuid niet overtuigen. Zo kreeg het in de eerste periode welgeteld één kans, maar Hofs schoot die hoog over.

Heracles stelde daar helemaal niets tegenover en ook in de tweede helft kwam de ploeg er niet uit. Ook Feyenoord bleef in die tweede helft knoeien, maar geraakte toch aan enkele kansjes via onder meer De Guzman en Hofs. Het laatste wapenfeit was een vrije trap van van Hooijdonk dat de paal trof, waardoor Feyenoord op nul treffers blijft staan. [AN]